Hoppa till sidans innehåll

Kurser


GRÖNT KORT

Alla som tävlar från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt Kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt Kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Alla som är 18 år eller äldre, som inte har Grönt Kort idag men vill börja tävla, bör gå hela kursen. De kan dock välja att göra både de delprov som kursen innehåller samt det slutliga praktiska och det teoretiska provet.Alla mellan 14-18 år ska delta i en obligatoriskt Grönt Kort-kurs.

Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå Grönt Kort-kursen och avlägga proven. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget Grönt Kort.

För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt Kort ska delta i kursen, och ta Grönt Kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person. Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är den tävlandes kunskap som ska intygas. Ridkunskapen intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare.
*Målsman/annan vuxen kan vara förälder, tränare, linförare etc.

Ex. Ett barn som gått Grönt Kort-kurs med målsman vid 12 års ålder eller yngre måste alltså ändå gå om kursen själv, tidigast det år han/hon fyller 13 år.

Barn som är 12 år eller yngre och deltar tillsammans med målsman/annan vuxen betalar inte kursavgift vid Grönt Kort-kurs.

När:  Januari 2020  Datum och tid kommer inom kort
Tid: 
Kostnad:  Medlem  900 kr   Icke medlem 1100 kr
Kursledare: Malin Larsson

Plats: RF Grellsbo EC   Grellsbo Gård

Enklare lunch kommer att finnas.

Grönt Kort är studiecirkel på 18 studietimmar, vilket motsvarar ca 13 ”klocktimmar”. 8 timmar genomförs på plats under kursdagen, och resterande 5 timmar sker i form av självstudier.

Innan kurstillfället:
Du kommer att få länkar till material att läsa innan kurstillfället, coh du får också en personlig kod för inloggning på webbplatsen för Grönt Kort. Kursboken delas ut på kursdagen.

Innehåll: - Du är en del av Svensk Ridsport - Ridsportens etiska riktlinjer - Ridsportens olika grenar och tävlingstyper -Tävlingsreglemente - Anmälan, hur går det till - Funktionärer–får allt att fungera på tävlingen - Väl förberedd - Dags att åka till tävling - På tävlingsplatsen -Tillbaka i stallet

Provtillfälle: För att bli godkänd skall du klara ett antal delprov som vi gör under kursens gång, samt avlägga ett slutprov. Slutprovet kommer att avläggas efter kursen – vi har öppna provtillfällen, se här intill för anmälan.
Uppdaterad: 23 NOV 2019 15:39 Skribent: Ann-Charlotte Larsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
RF Grellsbo Equestrian Club - Ridsport
Grellsbo 17
74386 Bälinge

Kontakt:
Tel: 0766122922
E-post: This is a mailto link

Se all info